Malin Lustin

Svenska, religion och psykologi


Jag heter Malin Lustin och har arbetat på skolan sedan 2005. Ursprungligen kommer jag från Linköping men numer bor jag i Nyköping med min man och mina tre barn. 

Jag är legitimerad att undervisa i ämnena svenska, religionskunskap och psykologi, tre av de roligaste ämnen som finns, enligt min mening. Svenskämnet är så brett och rymmer så mycket som intresserar mig; läsning, författarskap, kommunikation och språklig kompetens av olika slag – listan kan göras lång. Religionskunskap tycker jag är spännande dels eftersom det hjälper mig att förstå människor och olika samhällen i världen och dels eftersom det handlar om att reflektera kring vad jag själv tror på och vad jag tycker är viktigt i livet. På senare år har jag även läst in psykologi som är otroligt fascinerande. Där har man goda möjligheter att kroka i de nya kunskaperna med de erfarenheter man bär med sig av hur människor tänker, känner och handlar.

Jag är glad att jag utbildade mig till lärare för det är ett väldigt roligt yrke. Det har aldrig hänt att jag vaknat och inte velat gå till jobbet. Nyköpings Enskilda Gymnasium är en skola som prioriterar de saker jag tycker är viktigt, närhet mellan personal och elever, en trivsam miljö som stimulerar till lärande och ett pedagogiskt förhållningssätt som stimulerar kreativitet hos såväl lärare som elever.

<< Tillbaka
<